Publiek Financieel Management – Toon Hiensch

Publiek Financieel Management – Toon Hiensch

Beste Periklessers, mijn naam is Toon en ik heb afgelopen blok het vak Publiek Financieel Management gevolgd. Toen ik vorig jaar een keuzevak moest kiezen had ik het er maar moeilijk mee. Er is zo veel mogelijk dat ik verdwaalde in alle keuzes. Ik heb toen hard gekeken naar wat ik zelf interessant vind en waar ik meer over wilde leren. Door mijn interesse in financiën en economie kwam ik al snel uit bij Publiek Financieel Management. Ik heb dit vak gekozen doordat het mijn interesse in economie combineert met mijn interesse in beleid. Ik kan nu achteraf zeggen dat dit een hele goede keuze is geweest.

Door Covid is het vak anders gelopen dan normaal natuurlijk. Toch ben ik erg tevreden over hoe het vak uiteindelijk is vormgegeven. De grootste delen van het vak zijn het tentamen en de groepsopdracht. Het tentamen toetste de stof uit het boek en de artikelen die we hadden gelezen. De groepsopdracht was een opdracht voor gemeente Almere waarin zowel de theorie als eigen inzichten konden worden verwerkt. De groepsopdracht was erg leuk om te doen, om de theorie echt te kunnen verwerken in de praktijk, en om in overleg te gaan met leden van de gemeenteraad om voor hun aan de slag te gaan was erg gaaf! We kregen echt een proefje van hoe onze studie in praktijk kan worden toegepast en om dat zelf te doen was erg leuk.

Het boek en de stof daarin was duidelijk en goed te doen. De subgroepbijeenkomsten waarin we verdiepende uitleg kregen was goed vormgegeven en hielp met het leren voor het tentamen. Daarnaast kregen we meerderere gastsprekers waaronder een Europarlementariër waar wij zelf vragen aan mochten stellen. Deze gastcolleges waren zowel informatief als gezellig. Ondanks de online vorm van het vak was het erg duidelijk dat de docenten hun best hebben gedaan om het vak zo leuk en interessant mogelijk te maken.

Ik raad dit vak voor iedereen aan, het geeft je extra inzichten in hoe de financiën werken achter de beleidsplannen waar we zo veel over leren. Zeker voor mensen die een interesse hebben in economie is dit een goede keuze. Het vak EOF aan het einde van het 1e jaar is een klein proefje van dit vak, dus als je dat vak interessant vindt is dit zeker aan te raden! Voor verdere vragen of informatie kan je mij altijd nog een berichtje sturen, ik help je graag!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X