Commissies, werkgroepen en raden

Commissies

Studievereniging Perikles zorgt ervoor dat gedurende het hele studiejaar leuke en afwisselende activiteiten georganiseerd worden. De meeste activiteiten worden door een commissie of werkgroep georganiseerd. Wil jij jezelf uitdagen en meer uit je studietijd halen? Wil je (oudere) studiegenoten leren kennen en een leuke tijd hebben waarbij gezelligheid centraal staat? Word dan actief bij Perikles! Met alle commissies en werkgroepen die Perikles rijk is, zit er altijd wel een commissie of werkgroep tussen die perfect aansluit bij wat jij leuk vindt.
Hieronder vind je alle commissies en werkgroepen die Perikles heeft. Elk Perikleslid mag in principe in één commissie plaatsnemen per jaar (sommige commissies lopen korter, waardoor het mogelijk is om twee commissies in een jaar te doen). Als je na het lezen van deze stukjes nog vragen hebt, kom dan vooral naar de commissiemarkt! Op de commissiemarkt staan vertegenwoordigers van de commissies, allemaal in hun eigen kanaal, die vragen kunnen beantwoorden over wat commissiewerk inhoud, wat de commissies het afgelopen jaar georganiseerd hebben, waarom zij zelf commissiewerk zijn gaan doen bij Perikles en waarom iedereen het zou moeten doen!

Activiteitencommissie Educatief

De Activiteitencommissie Educatief (ACE) organiseert zoals de naam al doet vermoeden educatieve activiteiten voor de leden van Perikles. Hierbij kun je denken aan een lezing of een workshop, maar wij proberen ook activiteiten te organiseren waarbij we op een creatieve manier omgaan met het educatieve aspect. Zo is afgelopen jaar een rondleiding door oud daklozen door de binnenstad van Utrecht georganiseerd en hebben we een lezing gehad over drugcriminalteit. Kortom: voor een leerzame en leuke activiteit ben je bij ons aan het goede adres, dus we zien je graag bij de ACE verschijnen! De commissie wordt dit jaar gevormd door Ellis te Riele, Sam al Hashish, Helene Koster en Julia de Wagenaar, vanuit het bestuur gecoördineerd door Jasmijn Pelders.
Heb je een vraag aan de ACE? Mail dan naar ace@svperikles.nl.

Activiteitencommissie Ontspannend

Dit is de Activiteitencommissie Ontspannend (ACO)!

Dit jaar zullen wij prachtige activiteiten organiseren die je hersenen zullen doen ontspannen, want dat is ook belangrijk. Wij zullen ons volledig inzetten om interessante, maar ook gewoon leuke activiteiten te organiseren waar jullie Periklessers van kunnen genieten. We hopen jullie allemaal te zien aankomend jaar en kunnen niet wachten om te beginnen!
De ACO bestaat dit jaar uit Sytze Wilming, Nina Woering, Roan Geurts, Josine Kruisselbrink, Lucas Meijer Galan en Willem Dekkers. Coördinatie wordt gedaan door Nova Bernards.
Heb je een vraag aan de ACO? Mail dan naar aco@svperikles.nl.

Activiteitencommissie Sport

De Activiteitencommissie Sport organiseert het activiteitenaanbod op het sportieve vlak. De ACS organiseert zowel actieve activiteiten, zoals clinics en sporttoernooien als inhoudelijke activiteiten zoals en werkbezoeken over sportonderwerpen. Hoogtepunt van het ACS-jaar is de organisatie van de Batavierenrace, waar elk jaar weer een grote groep Periklessers aan deelneemt.
De ACS bestaat dit jaar uit de volgende Periklessers:
Ties Keurentjes, Mitch Opperhuizen, Femke Hoekema, Cas van Zuijlen, Jolina Bruin en Ella Vassallo. Vanuit het bestuur wordt deze commissie gecoördineerd door Jasmijn Pelders.
Heb je een vraag aan de ACS? Mail dan naar acs@svperikles.nl.

Almanakcommissie

De almanakcommissie maakt van het afgelopen verenigingsjaar een jaarboek. Daarin zijn veel foto’s en verslag van activiteiten terug te vinden. Ook staan er interviews met de commissies en bestuur in de Almanak.
De commissie bestaat uit: Ivar van den Brink, Suzanne Grol, Emma Usmany, Eline Louw, Floris Hal, Woula Mitropoulos.  Susan van den Berg is de coördinator vanuit het bestuur.

Carrièrecommissie

De Carrièrecommissie organiseert diverse, op de arbeidsmarkt gerichte, activiteiten. De activiteiten omvatten alle invalshoeken van B&O en zijn vooral gericht op bachelor 3- en masterstudenten.
De Carrièrecommissie organiseert elk jaar op de arbeidsmarkt gerichte activiteiten voor studenten die zich willen oriënteren op hun toekomstige carrière. Deze activiteiten bieden studenten de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende interessante werkgevers. Daarnaast zijn de activiteiten van de Carrièrecommissie interessant voor het leggen van contacten voor een afstudeerscriptie, stage of traineeship via bijvoorbeeld het bedrijvendiner.
De Carrièrecommissie bestaat uit: Evelien Vossebelt, Nikki Kroeze, Thom Vlaar, Aidan van der Werf, Alysa Eijkelenboom en Lieke Nijland. Rins Hylkema begeleidt vanuit het bestuur deze commissie.
Heb jij een vraag aan de Carrièrecommissie? Mail dan naar cc@svperikles.nl!

Feestcommissie

De Feestcommissie is de oudste commissie van Perikles, vanaf het moment dat Perikles werd opgericht is er al een Feestcommissie. De Feestcommissie organiseert door het hele jaar heen themafeesten, voorbeelden hiervan zijn het Who’s your Hero-feest en Dirty Disney. Dit jaar hebben we al mogen genieten van een “Oneindig Zweven” lustrumfeest.
De FeCo dit jaar bestaat uit Fenna Seegers, Michelle Moermans, Frank van Breukelen, Franka Herijgers, Isa Deen en Mark Bosch. Deze groep wordt dit jaar gecoördineerd door Samuel Mom

Heb je een vraag aan de Feestcommissie? Mail dan naar feco@svperikles.nl.

Introductiecommissie

De Introductiecommissie verzorgt binnen Perikles het introductiekamp waar alle nieuwe eerstejaars van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap naartoe kunnen gaan. Dit weekend draait om kennismaking op een leuke en ontspannen manier. Met veel plezier verzint de IC ieder jaar weer de meest creatieve kennismakingspellen, activiteiten en natuurlijk feesten voor ‘onze’ eerstejaars.
De Introductiecommissie bestaat dit jaar uit: Jasmijn Pelders, Stef de Boer, Olivier Slebos, Roan Geurts, Ellis te Riele, Mathilde Gommers, Elze-Marijn Hummelen, Fenna Seegers en Frank te Welscher. De commissie wordt dit jaar begeleid vanuit het bestuur door Rins Hylkema en Jasmijn Pelders.
Heb je een vraag aan de Introductiecommissie? Mail dan naar intro@svperikles.nl.

Perceptie Redactie

De Perceptie is het magazine van Perikles, dat vier keer in het jaar uitkomt. De redactie werkt elke keer weer aan een nieuwe afwisselende editie, met actuele discussies, interviews, verslagen van activiteiten, columns en andere voor B&O-studenten interessante stukken.
Dit jaar bestaat de redactie uit gastredacteuren onder het toeziend oog van Susan van den Berg als bestuurscoördinator.
Heb je een vraag aan de Perceptieredactie? Mail dan naar perceptie@svperikles.nl.

Ouderdagcommissie

De Ouderdagcommissie (OuCo) organiseert elk jaar de ouderdag waarop ouders een dagje kunnen meekijken in het leven van hun kind als B&O student. Tijdens deze dag krijgen de ouders een rondleiding op USBO, kunnen ze een college en training volgen, en is er een afsluitende borrel.
Heb jij een vraag aan de OuCo? Mail dan naar ouco@svperikles.nl.

Research Projectcommissie

Het Research Project
Het Research Project is een uniek project waarbij twintig studenten uit het derde jaar of hoger als deelnemers meegaan naar een ander continent om onderzoek uit te voeren. Zij worden hierbij begeleid door docenten van USBO en werken samen met een lokale partneruniversiteit. Ook lokale en internationale maatschappelijke partners maken deel uit van dit bijzondere project.

De commissie
Zeven studenten houden zich ruim anderhalf jaar bezig met de organisatie van het Research Project. De commissie kiest de bestemming, selecteert de deelnemers, organiseert de voorbereiding, zet een onderwijsprogramma in elkaar, regelt alles in het land zelf, organiseert een afsluitend symposium en is verantwoordelijk voor de publicatie van de artikelen.
De huidige Research Commissie bestaat uit: Lars van Rooij, Ella Houtkoop, Mees Drielsma, Nova Bernards, Lotta van Manen, Melissa van Doorn, Ties Keurentjes en Mirte Zwiers.

Studiereiscommissie

‘Eventjes een studiereis organiseren’, het is altijd een hele happening maar de Studiereiscomissie gaat elk jaar weer hard aan de slag om wederom een knallende week neer te zetten die vol zit met educatieve, culturele en ontspannende activiteiten! De Studiereiscommissie heeft Perikles ondertussen al op veel bestemmingen binnen en buiten Europa op de kaart gezet. Zo zijn er de afgelopen jaren reizen georganiseerd naar Jordanië, Marokko, Rusland, IJsland, Turkije, Hongarije, Servië, Scandinavië en Griekenland.
De Studiereiscommissie 2021|2022 bestaat dit jaar uit:
Frank te Welscher, Valentijn Dankers, Evie Haze, Juliëtte Ronner, Jilde Hagen, Cas Reineman, Joly-Eline Himpers en Hillert Lensen. De coördinator vanuit het bestuur is Nova Bernards.
Heb je een vraag aan de Studiereiscommissie? Mail dan naar stuco@svperikles.nl.

Symposiumcommissie

De Symposiumcommissie organiseert op 1 april 2020 het symposium van Perikles. Dit is altijd een dag vol lezingen en workshops in een bepaald thema met grote sprekers.
Het volgende symposium zal worden neergezet door de volgende commissieleden: Wessel Hut, Dylano Janssen, Bram Laarman, Lukas Vischer, Ted Prost en Rins Hylkema.
Samuel Mom is coördinator vanuit het bestuur.

De Symposiumcommissie is te benaderen via symco@svperikles.nl.

Weekendje Wegcommissie

De Weekendje Wegcommissie (WWC) organiseert elk jaar twee weekendjes weg, één naar het buitenland en één in het mooie Nederland. De commissie organiseert allerlei ontspannende maar ook inhoudelijke activiteiten gedurende het weekend.
De WWC bestaat dit jaar uit de volgende Periklessers: Ruben Traksel, Anne van der Aa, Merel Westra, Job Schouten, Loïs Pouw, Lucca de Jong en Maarten van den Brink. Vanuit het bestuur is Rins Hylkema de coördinator.
Heb jij een vraag aan de WWC? Mail dan naar wwc@svperikles.nl.

X